Zomer- en Winterbanden

Met de keuze voor winter- én zomerbanden verhoog je de veiligheid op de weg. Met winterbanden heeft een auto veel meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen bij sneeuw en ijs, maar ook bij lagere temperaturen. Wij adviseren dan ook uw zomerbanden voor winterbanden te verwisselen bij temperaturen onder de 7 graden. Het zachtere rubber van winterbanden is namelijk zeer geschikt voor lagere temperaturen.

 

Korte remweg

Bij warme temperaturen heb je met een zomerband een betere remweg. Maar als je in de winter rijdt met deze zomerbanden, wordt het rubber hard en verliest de band zijn grip op de weg. Door een groot verschil in het profiel van de band, heeft een winterband veel meer grip bij winterste omstandigheden. Dat heeft directe invloed op de remweg van de auto. Let wel op: de remweg op sneeuw is ook met winterbanden een stuk langer dan normaal. Pas dan ook altijd de rijstijl aan bij deze extreme omstandigheden.

Op tijd wisselen van zomer- en winterbanden geeft de minste kans op slijtage. En dus ook de meeste kans een langere levensduur. Banden slijten namelijk vooral als je slipt, zowel in de zomer als in de winter. Bovendien kunt u uw autobanden bij een bandenwissel opnieuw laten controleren. Dat maakt het extra veilig!

 

 

Nieuwe winter- en zomerbanden

Wij adviseren u graag om de juiste keuze voor nieuwe of gebruikte winter- en zomerbanden te maken. In ons ruime assortiment kunt u een kiezen uit diverse A-merken (zoals Michelin, Continental, Dunlop, Goodyear, Vredestein en Pirelli) maar we hebben ook diverse alternatieven. Uiteraard allemaal kwaliteitsproducten in verschillende prijsklassen.

VEEL GESTELDE VRAGEN

autobanden-service-vragen.jpg

Wanneer moet ik mijn zomer- en winterbanden laten wisselen?

Een precieze datum is niet te geven. Vaak wordt de 7 ºC als grenswaarde gebruikt. Komt de temperatuur overdag niet meer boven 7 graden celcius, dan kan het raadzaam zijn om naar winterbanden te wisselen. Wordt het stelselmatig weer warmer dan zijn de zomerbanden een veiligere keuze.

 

>> Bekijk alle veel gestelde vragen

Openingstijden

autobanden-service-openingstijden.jpg

 

U kunt op de volgende dagen bij ons terecht:

 

Maandag t/m vrijdag: 07.30 - 17.00 uur
  18.00 - 21.00 uur
Zaterdag: 07.30 - 16.30 uur

Contact

Deze website wil gebruik maken van cookies.