Veel gestelde vragen


Wanneer is een autoband versleten?

Elke band slijt en verliest dus profieldiepte. Minder profiel betekent een slechtere afvoer van water. Dat kan uiteindelijk leiden tot aquaplaning. Je heeft dan geen contact meer met de weg maar rijdt op een film van water, wat tot een slippartij kan leiden. Als banden teveel zijn afgesleten, moeten ze dus vervangen worden.

TIP: Vervang banden als ze minder dan 2 mm profiel hebben.

 

Wettelijk zijn banden aan vervanging toe bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter. Maar dat is uit hoofde van de verkeersveiligheid eigenlijk al te weinig. De ANWB adviseert banden te vervangen als er twee millimeter profiel of minder op zit. En vervang winterbanden als er minder dan vier millimeter profiel op zit. (bron: www.anwb.nl)

 

 

Wanneer moet ik mijn zomer- en winterbanden vervangen?

Met winterbanden heeft een auto veel meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen bij sneeuw en ijs, maar ook bij lagere temperaturen. Wij adviseren dan ook uw zomerbanden voor winterbanden te verwisselen bij temperaturen onder de 7 graden. Het zachtere rubber van winterbanden is namelijk zeer geschikt voor lagere temperaturen.

Let wel op als u naar het buitenland gaat, daar gelden vaak andere regels. Duitsland kent bijvoorbeeld geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is, maar Finland en Oostenrijk wel. In Oostenrijk is het vanaf 2008 verplicht - tussen 1 november en 15 april - bij winterse omstandigheden op alle wielen winterbanden te voeren en/of sneeuwkettingen op de aandrijfwielen. Het laatste mag slechts als het geen schade aan het wegdek toebrengt. In Finland zijn winterbanden verplicht van 1 december tot 1 maart. (Bron: www.anwb.nl)Hoe vaak moet ik mijn bandenspanning controleren?

Het is verstandig om de spanning van uw autobanden minimaal eens in de drie maanden te controleren en indien nodig op te pompen. Dit omdat er continu een beetje lucht ontsnapt uit iedere autoband. Het oppompen van de banden is belangrijk. Het zorgt voor een besparing op de brandstofkosten (zelfs tot €100,00 per jaar!), de banden slijten minder snel en de verkeersveiligheid neemt toe. Een te hoge bandenspanning is overigens ook niet goed; dit zorgt voor een slechter contact met de weg en een hoger bandenslijtage.

 

Welke informatie kan ik vinden op het Europees Bandenlabel?

Sinds 1 november 2012 zijn alle Europese verkooppunten van autobanden verplicht om het Europese bandenlabel te voeren. Dit bandenlabel geeft informatie over het brandstofverbruik, de veiligheid en de geluidsproductie die horen bij een bepaalde band. Ideaal voor u, want hierdoor kunt u een bewuste keuze maken voor uw autobanden.
>> Kijk op de website van de ANWB voor meer informatie over het Europees Bandenlabel

 

 

Kan ik ook 's avonds of in het weekend bij jullie terecht?

Jazeker! Wij zijn van maandag tot en met vrijdag niet alleen overdag geopend (07.30 - 17.00 uur), maar ook 's avonds van 18.00 tot 21.00 uur.

Op zaterdag kunt u bovendien van 07.30 tot 16.30 uur bij ons terecht.

 

 

Heeft u een andere vraag?

Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

 

 

Openingstijden

autobanden-service-openingstijden.jpg

 

U kunt op de volgende dagen bij ons terecht:

 

Maandag t/m vrijdag: 07.30 - 17.00 uur
  18.00 - 21.00 uur
Zaterdag: 07.30 - 16.30 uur

Contact

Deze website wil gebruik maken van cookies.